lauantai 9. elokuuta 2014

Yhdeksän kuukauden mitat (ja juoksut!)

33,5 cm
5,1 kg

Tiuhti täytti eilen yhdeksän kuukautta, ja nyt näyttää siltä, että kasvu on lakannut, sillä kuukausi sitten mittasin (hurjan pätevillä ja täsmällisillä menetelmilläni) tismalleen saman 33,5 cm. Tänään kokeilin vielä varmuuden vuoksi, missä kohtaa minin raja 35 cm menee, ja se nyt aivan varmasti on enemmän kuin Tiuhtin säkä. Minikoira siis mitä suurimmalla todennäköisyydellä, aivan loistavaa, jipii! Ja tietenkin pysytään myös rotumääritelmän suosituskoossakin tällä mitalla. Korvat ovat jokseenkin lurpsakat, mutta ainakin ne ovat yhä edelleen hurjan pörröiset ja söpöt, ja voihan niitä sitten keventää, jos näyttelyyn joskus uskaltaudutaan. 

Timppa aloitti myös juoksunsa viime viikolla! Olin itse Intiassa (lisää siitä ihmisblogissa), ja Tiuhti oli Villen pitkien työpäivien takia vanhemmillani hoidossa. Tiistaina äidiltä tuli viesti, että pitää varmaan mennä ostamaan Tiuhtille pöksyt, kun se tiputtelee. Vähän kummallisesti tuo olikin käyttäytynyt jo hetken aikaa. Nyt edessä on siis muutaman viikon treenitauko (plaah), mutta eiköhän sekin tee ihan hyvää. Näin iso tyty meillä jo on, että ensimmäiset juoksut ovat ajankohtaiset ja korkeuskasvukin on lakannut, voi hurja!

2 kommenttia:

  1. Nopeasti nämä pikkuiset kasvaa. :) Pörrilläkin näyttäisi korkeuskasvu tyrehtyneen ja saatiin 8 ja 9 kk mittauksissa sama tulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, Pörrikin näyttää niin aikuiselta verrattuna siihen, kun sen viimeksi näin! (:

      Poista