torstai 10. heinäkuuta 2014

Agility-kuulumisia

Agility on ihanaa! Se on niin huikea laji sekä koiralle että omistajalleen. Ollaan nyt käyty joka sunnuntai Tiuhtin kanssa pentutreeneissä, ja typyn kehittyminen on silminnähtävää. On mieletöntä huomata, miten aivan yhtäkkiä oma koiravauva osaakin takaakiertoja ja välistävetoja ilman rautalangalla (lue makkaralla) ohjaamista, ja ennen kaikkea parasta on se, kuinka syttynyt koira on lajiin. Tiuhti on agilitya tehdessään niin täynnä riemua ja tarmoa ja vauhtia, mutta kuitenkin seuraa ja kuuntelee mua ihan kiitettävästi. Nopeuskin rupeaa jo olemaan sellaista luokkaa, että mulla on paljon tekemistä itseni kanssa.

"Mihin sitten?"
Liki esimerkillinen takaakierto (lähinnä koiran osalta).
Nyt sunnuntaina tehtiin taas radalla etenemistä, jossa Tiuhti rupeaa jo olemaan aika etevä. Muutama hyppy ja suora putki menevät loistavasti eteen-käskyllä sekä niin, että jään odottelemaan lähtöpisteeseen, että niin, että juoksen (= yritän kaikkeni pinkoa koiran mukana) häiritsevästi vieressä. Pyöriteltiin myös erilaisia hyppykuvioita, ja ensimmäistä kertaa kohtisuoraan olevalle hypylle koiraa lähettäessäni Tiuhti haukahti radalla! Kimakan komennuksen, että nyt neuvoit huonosti enkä tajunnut. Vaikeaa, kun ei treeneissä voi oikein olla vihainen koiralle, ettei into mene hukkaan, mutta en tosiaankaan toivo, että Tiuhti huutaa aina kun tekee rataa.

Anteeks Elina mut mikä toi sun oikee käsi on?

Toissa sunnuntaina treenattiin tosiaan välistävetoja edestä ja takaakiertoina, ja näissä Tiuhti oli mun mielestäni loistava! Se on ketterä ja nopea, muttei (ainakaan vielä) ehdottele itse omia kuvioitaan. Tämän lisäksi kokeiltiin ensi kertaa muuria, jossa ei ollut mitään ongelmaa. Lopuksi harjoiteltiin keppejä, ensi kertaa niitäkin. Kujakeppien kuja oli niin leveä, ettei Tiuhtilla ollut mitään ongelmaa kulkea siitä, mutta siitä se lähtee! Sitä edellisenä sunnuntaina tehtiin jo pientä rataa, jossa oli seitsemän estettä sikin sokin. Sitäkin Tiuhti teki mallikkaasti, mutta mulla oli valsseineni ongelmia omien liikkeideni kanssa. Joka tapauksessa ollaan Tiuhtin kanssa molemmat hurjan innostuneita tästä lajista, ja toivon sydämeni pohjasta, että päästään jatkamaan sitä myös Tampereella!

Poing!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti