torstai 20. maaliskuuta 2014

Lepäilyä ja lallattelua

Alkuviikon meillä oli kotona viikonloppureissun jäljiltä taas melko väsynyt karvapallero, eikä ihme, kun mietiskelee noita meidän päiviä kotikotona. Tiuhtilla on nykyään koko ajan  hirvittävä meno päällä Pyryn kanssa, mikä on kyllä edelleen mun mielestä maailman hellyyttävintä, ja sen lisäksi käytiin parilla ihanalla metsälenkillä ja katselemassa Pyryn rallytreenejä!Toisella noista metsälenkeistä, sillä, jolla isot koirat eivät olleet mukana, koin kyllä pieniä sydämenpysähtymishetkiä. Tiuhti pysyy tosi nätisti mun lähellä vapaana, ja siksi olikin hyvin häkellyttävää, kun se yhtäkkiä päätti kirmata yli sadan metrin päähän toiseen suuntaan. Huusin sitä tietenkin nimeltä, lähdin kulkemaan poispäin ja kaikkea sellaista, kunnes tajusin, että kappas, koirahan se sieltä on tulossa (tässä vaiheessa vaihdoin toki suuntaa). Mitkään nimenhuudot eivät siis paikallaan nököttävään koiranpentuun tehonneet, joten päätin tilanteen olevan sen virallisen luoksetulosanan koitinkivi. Sydän hakaten hihkaisin "tänne!" - ja pieni karvapallo lähti salamana pinkomaan mun luokse.  Onneksi oli nakkeja mukana. Tietenkin tällainen on arkipäivää jokaiselle koiranomistajalle, mutta olen silti niin kovin ylpeä Tiuhtista, kun ensimmäinen tosipaikan luoksetulo sujui niin täydellisesti!


Rallytreeneissä pitäydyttiin tällä kertaa sen sijaan ihan vain sivustatarkkailijoiden roolissa yhtä pujottelua lukuunottamatta, mutta hyvä koirahallikokemus oli taas. Niin tarkkaavaisesti ja kauniisti Tiuhti tuijotti mua, vaikka ohi meni kiinnostavia koiria. (En toki sano, etteikö se aika montaa kertaa olisi myös halunnut mennä moikkaamaan koirakavereita. Mutta onhan se vasta ihan pieni.) Ryhmän ohjaaja sanoi, että me ei rallateltu vaan lallateltiin. Awww. <3 Seuraamista pitäisi kyllä nyt ruveta harjoittelemaan jotenkin vähän järjestelmällisemmin, kun nyt lähinnä välillä kotona muistaessani tehdään sitä muutama metri. Vinkkejä, anyone? Olisi niin kivaa päästä jollekin kunnon pentu(/alkeistoko)kurssille, mutta Tampereella ne ovat joko aivan järkyttävän kalliita tai jatkuvat toukokuun puolelle, jolloin ei enää olla täällä, ja VAU:n kursseille on tällä hetkellä varmasti aika suuri ylikysyntä. Toivottavasti vielä jossain nappaa!

Halli-Tiuhti

Lallattelua
Hauskaa talvi no. 2:ta kaikille karvakuonoille, jotka ovat siitä yhtä innoissaan, kuin lumessa nenä valkoisena möyrivä Tiuhti! Muille tsemppiä, kyllä se kevät vielä tulee!

3 kommenttia:

 1. Tiuhti on kyllä ihan liian ylisöpö ♥

  Itse aloitin Gatsbyn kanssa (ja teen edelleen) ihan vain sitä oikean perusasennon hakemista. Seuraaminen onkin siis lähinnä parin askeleen mittaista ja keskitys pyörimiseen (eli sen takapään käyttöön). Tässäpä sitten on aikas kattava ja hyvä kirjoitus juuri perusasennon kouluttamisesta http://wipoe.blogspot.fi/2014/03/4-tavoitteena-oikeaoppinen-perusasento.html Kuten lopuksi siinäkin sanotaan, "Hyvästä, vahvasta perusasennosta on helppo lähteä rakentamaan vaivatonta, toimivaa seuruuta"

  Toki rally seuraaminen ei ole yhtä pilkulleen kuin tokon, josta saimme Gatsbyn kanssa kuulla moitteita...

  Plus meidän pelastuskoira yhdistys on järkkäämässä nyt keväällä pentukurssia, jos se saa täälläpäin olla? https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/1422513_10152276741568498_307979596_n.jpg

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos miljoonasti näistä vinkeistä! Tuota seuraamista tekisi just mieli opetella samantien "oikein", eikä niin, että jos joskus alotetaan toko, niin ollaan ihan hukassa. Teillähän nyt kaikenlaiset seuraamiset näyttää jo ihan superilta!

  Ja pitääkin kysellä, koska toi pentukurssi alkaisi! Olisi huippua päästä johonkin ryhmään. (: (Voihan olla, että ens kesänä myös rallatellaan samassa ryhmässä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin päätin lähteä tämän pennun kanssa juuri mahdollisimman fiksusti opettamaan seuraamista. Kyllähän se koira liikkua osaa, joten siinä oikeassa paikassa liikkuminen on se pääasia :) Ja kiitos seuruu-kehuista. Kyllä siinä vielä hiottavaa on, jos joskus lähdetään tokoileen, mutta eiköhän se siitä :)

   Eilen illalla tipahti päivitetty versio pentukurssista:
   https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/q71/s720x720/1902943_10152283475188498_1795172669_n.jpg ellet ehtinyt jo kysellä muuten.

   Toivottavasti päästään rallattelukurssille! Olemme jonossa!

   Poista