tiistai 6. toukokuuta 2014

Ensikosketus agilityyn

Sunnuntaina oli Tiuhtin ihka ensimmäiset agilitytreenit! Mua vähän jännitti etukäteen, että miten sopeudutaan puolivuotiaan koiran kanssa johonkin tavalliseen ryhmään, sillä eihän me vielä osata mitään, eikä noin pieni voi vielä tehdä mitään varsinaista agia. Paikan päällä kuitenkin osoittautui, että kyseessä olikin penturyhmä! Tämä tuli sekä ryhmäläisille että ohjaajalle yllätyksenä, mutta en voisi olla tyytyväisempi. Ryhmässä on kaksi alle viisikuista pentua (joista toinen oli aivan Pyryn näköinen australianpaimenkoira, meinasin pakahtua) ja yksi vuoden ikäinen aloittelija. Ihan mahtavaa, että saadaan aloittaa kunnolla alkeista! Hyvä juttu tällaisessa penturyhmässä on myös se, että ainakin ekojen treenien juttuja pystyttiin tekemään kaikki samaan aikaan, niin ei tarvitse turhaan odotella pikkuisen kanssa.


Harjoiteltiin siivekkeen kiertämistä eri suunnista ja eri asennoista (takaakiertoa ja sylkkäriä), ja suurimmat vaikeudet oli tietenkin mulla. Oikein päin asettuminen siivekkeeseen nähden ja koiranpuoleisella kädellä ohjaaminen kuulostavat ihan simppeleiltä jutuilta, mutta mulle ne olivat välillä aika ylivoimaisia. Pitkä agilityura edessä ja sillein! Ensi kerralla pitää myös muistaa laittaa tukka ponnarille, sillä näkökentän blokkaavat hiukset eivät ainakaan helpota ohjaamista. Toisena juttuna kokeiltiin putkea niin, että olin toisessa päässä Tiuhtia vastassa, ja superreippaasti pieni tuli putken läpi, vaikka vähän taisi pelottaakin. Viimeisenä tehtiin vielä eteen palkkaamista, ja nyt näitä kaikkia juttuja pitäisi muistaa treenata kotona iik!


Vaikka olikin todella hauskaa päästä agitreeneihin pitkästä aikaa, parasta oli kuitenkin Tiuhtin tekemisen riemu! Se oli niin innoissaan koko ajan kaikesta, ja oikein paistatteli saamissaan kehuissa. Tiuhti ei ehkä vielä ihan ymmärtänyt, kuinka hauska juttu agi todellisuudessa onkaan, mutta makuun se ainakin pääsi jo oikein mainiosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti