lauantai 3. toukokuuta 2014

Omistajan eroahdistus

Olen ollut viimeisen kahden viikon aikana Tiuhtista enemmän erossa kuin yhteisen taipaleemme aikana koskaan aiemmin - nyyh! En olisi uskonut, kuinka riistävän kamalaa on erota omasta vauvasta, vaikka tietääkin sen olevan suunnattoman hyvissä ja rakastavissa käsissä. Ensin olin siis muutaman päivän Prahassa tyttöjen kanssa, eli Tiuhti ja Ville jäivät kaksistaan, ja tällä viikolla toimme Tiuhtin vanhemmilleni pariksi päiväksi viettämään vappua. (Postauksen kuvat ovat Tiuhtin vapusta äidin, isän, Annikan, Pyryn ja Papun hellässä huomassa.)Prahassa ollessani Tiuhti oli kuulemma jokaisen aamupissatuksen jälkeen käynyt tarkistamassa, josko olisinkin ilmestynyt takaisin sänkyyn. Ja voi sitä riemun määrää kun aamukuudelta lauantaina tulin kotiin - niin onnellista koiravauvaa en ollut nähnyt pitkiin aikoihin! Nastolassakin Tiuhti pärjäsi aivan mainiosti ilman Villeä ja mua, sillä saihan se nauttia isojen kamujen seurasta ja Pyryn aiheuttamasta jatkuvasta hälinästä. Ruokakin on maistunut kumman hyvin, kun portin takana tuijottaa ruokaorientoitunuttakin ruokaorientoituneempi Papu.

Vanhempieni luona Tiuhti on ainoa koira, jolla on lupa olla sohvalla. Onko tämä nyt sitä johdonmukaista kasvatusta?

"Kyl mä tässä pysyn."
Tuntui, että tuo karvapallero oli kasvanut aivan hirvittävästi näiden muutaman yön erojen aikana. Prahan reissun aikana Ville leikki Tiuhtin kanssa niin onnistuneesti vetoleikkejä, että viimeinenkin kulmuri irtosi itsestään (jeeeee!), eli vauvamaitohampaatkin katosivat lomailuni aikana. Turkki kasvaa melkein silmissä muutenkin, ja tyyppi rupeaa näyttämään jo hätkähdyttävän aikuiselta koiralta. No täyttäähän Tiuhtin torstaina puoli vuotta joten kai on vain hyväksyttävä tosiasia, että aikuinen sheltti tuosta on kovaa vauhtia kehkeytymässä! (Päivittelen varmaan vähintään joka toisessa postauksessa, kuinka kovaa Tiuhti kasvaa. :D Kai tämä loppuu sitten, kun Tiuhti on täysikokoinen (nyyh)!)

Kasa korvia, hampaita ja pitkää karvaa.
Nyt ei toivottavasti tarvitse hetkeen olla Tiuhtista erossa näin pitkiä aikoja. Huomenna tuodaan muuttokuorma Tampereelta Nastolaan, sillä vietetään töiden takia kesä täällä, ja sitten saakin nähdä, mitä Tiuhti tykkää uuteen asuntoon muuttamisesta. Käytiin eilen jo tutustumassa tyhjään kämppään, ja ainakin sellaisenaan näytti tytylle kelpaavan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti