tiistai 8. huhtikuuta 2014

Viiden kuukauden mitat

31 cm
4,4 kg


Meidän ihana pikku Tiuhtimme on kuluneen kuukauden aikana kasvattanut kuonoaan ja turkkiaan oikein urakalla. Tästä hieman häiriintyneesti valaistusta kuvasta ei ehkä saa ihan parasta mahdollista kuvaa, mutta ero on suuri suhteessa 16-viikkoiskuviin, joissa turkki on vielä ihan höttöistä pörrökarvaa. Nyt se on yhtäkkiä aivan sileää (tai aikuiskarheaa, jos tarkkoja ollaan) ja pitkää ja laskeutuvaa. Musta on myös hälventynyt aika olemattomiin tuolta selän päältä, mutta onneksi häntä on vitsikkään musta (ja pitkäkarvainen!) vieläkin.

Kuukaudessa senttejä on tullut säkään kolme ja painoa vajaa kilo. Jääköhän Tiuhti nyt miniksi - kuinka paljon sheltti kasvaa korkeutta vielä viiden kuukauden jälkeen? Väliäkös tuolla nyt loppujen lopuksi on, ihana rääpäle se on joka tapauksessa. :)

Kaiken kaikkiaan Tiuhtihan rupeaa näyttämään shetlanninlammaskoiralta! Se ei enää ole ollenkaan niin pennun näköinen, kuin vielä muutama viikko sitten, mutta ovat pentukäytöstavatkin saaneet jo jonkin verran väistyä. Yhtä energinen ja intohimoinen rakastaja Tiuhti on toki vieläkin, mutta esimerkiksi kiellettyjen asioiden pureskelusta tyypille ei tarvitse huomauttaa enää lainkaan!

Kysyin äsken Villeltä, miten kuvailisi Tiuhtin kehitystä henkisesti ja fyysisesti tähän viiden kuukauden ikään saakka, ja sain vastauksen: "Se on entistä tiuhtimpi!" Hyvin sanottu mun mielestä. Tiuhti sen kuin tiuhtiutuu!

2 kommenttia:

  1. Tiuhtin musta häntä on aivan ihana :) Kasvu menee muuten ihan samoissa mein Lunan kanssa, se oli 5 kk ja 1 pvän ikäisenä 31 cm korkea ja 4,3 kg painava. Nyt reilun 10 kk:n iässä Luna on 34-35 cm korkea ja sen pitäis painaa kuutisen kiloa. Ihana kainalo- ja sylikoko tällaisenaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunahan on mitä ihanimman kokoinen, joten kiva kuulla, että sentilleen samoissa mitoissa mennään! (:

      Poista