sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Rallypentu

Perjantaina meillä oli Tiuhtin kanssa ihkaensimmäiset rallytokotreenit! Mentiin Pyryn ja äidin treeneihin mukaan ihan sillä ajatuksella, että totutellaan vaan koirahalliin ja koirakavereihin ja yleiseen treenimeininkiin, mutta meillä kävikin niin hyvä tuuri, että todella moni oli jättänyt treenit väliin ja Pyrtsin ja äidin lisäksi paikalla oli vain yksi koirakko! Terhi siis ilmoitti, että teette Tiuhtin kanssa rataa kuten muutkin. Ajatus nauratti ehkä vähän, koska ei olla treenattu pienen kanssa mitään muuta rallyyn liittyvää kuin istumista ja seisomista.
Rallytokossahan pärjää jo pitkälle seuraamalla, ja meidän ekat seuraamiset sujuivat kaikeksi yllätykseksi loistavasti (siis tietty vain suhteessa siihen, että ei olla sitä koskaan aiemmin kokeiltu). Tiuhtilla oli mieletön tekemisen meininki, ja se oli aivan innoissaan, kun pääsi kokeilemaan ihan oikeiden koirien juttuja! Ja saatiinhan me koko rata (kolmessa osassa ja makkaran avulla toki) tehtyä, vaikkei ehkä ihan tulosta oltaiskaan vielä saatu. :D Joka tapauksessa Tiuhti on kyllä niiiin tuleva rally-koria. Tuntui, että mulle kaikki oli paljon hankalampaa kuin Tiuhtille, sillä esimerkiksi askeleiden laskemiset ja kyltteihin oikeassa suhteessa asettumiset eivät oikein luonnistuneet. Nyt Terhin ohjeistuksen jälkeen uskalletaan ruveta treenaamaan seuraamista kotonakin, ja koska rally on meidän tuleva laji, pitää muistaa tehdä rinnalla koko ajan myös oikeella seuraamista.

Äiti ja Pyrtsi

Supersuloinen australianpaimenkoira Gatsby, jonka kanssa Tiuhtikin pääsi sanomaan moi.

Ja ihana Nana, josta kerroin Tiuhtille, että susta tulee vähänniinkuin tuollainen mutta vain pienempi.

Olin kyllä mielettömän innoissani siitä, että Tiuhti teki niin hyvin ja etenkin siitä, että se teki niin innokkaasti! Olisipa jo kesä ja päästäisiin VAUn kursseille. (:

2 kommenttia:

 1. Tiuhti oli kyllä ihan super pätevä! Söpöyden alla piilee selvästi oikein hieno työkoira :)

  Olen myös nyt totaalisesti pöllinyt arkistoihini Gatsbyn kuvan! Kiitos siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiuhti saattaa olla pätevä mut koirakon toinen osapuoli ei. (; Ja ole hyvä vaan, sillä on ihan mielettömän kaunis katsekontakti tossa!

   Poista