sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ensihetket kotona ♥

Kirjoitan tätä postausta pieni tuhiseva sheltinpentu sylissäni nukkuen, sillä eilen Tiuhti muutti meille! Tuntuu aivan uskomattomalta, ja vähän siltä, ettei tätä vielä voi uskoa todeksi. Joka tapauksessa muutaman tunnin päästä on meidän yhteiselon ensimmäinen vuorokausi takana, ja tähän saakka kaikki on sujunut ihanasti.

Eka pusu!Eilen siis haettiin Tiuhti. Äiti lähti meille autokuskiksi, ja taisi se myös ihan vähän tahtoa nähdä pennun samantien. Automatkan pieni oli ihan rauhassa mun sylissä, mutta navigointivirheestä johtuneiden viivytysten takia puolessavälissä matkaa tuli huono olo ja oksennus. Sekään ei haitannut, vaan unet jatkuivat autokyydistä huolimatta.

Kasvattajan sylissä esittelemässä, miten ollaan kiltisti kun käsitellään.
Ensimmäinen automatka!

 Kun tultiin automatkan jälkeen kotiin, Tiuhti kiersi häntä pystyssä haistelemassa kaikki nurkat ja lopulta nukahti mun syliin. Se pomppii riemukkaasti meitä molempia kohti, jos ollaan oltu hetki poissa (esimerkiksi vessareissun ajan), ja muutenkin on niin maailmankaikkeuden rakastavin otus. Sen lisäksi Tipa on myös osoittanut olevansa melko rohkea pentu, sillä pesukoneen ääneen se reagoi kallistamalla päätään, minkä jälkeen se kipitti tutkimaan tuota kapistusta, joka pitää hauskaa ääntä. Katsekontakti ruoan antamisen yhteydessä onnistui sekin ihan itsestään! Älykäs otus. (;

Ensimmäinen ruoka omasta ruokakupista.
Äidin vatsan päällä on hyvä hengailla. (:Ensimmäinen yökin sujui paremmin kuin olisi missään nimessä voinut odottaa! Tiuhti nukkui omalla pedillään meidän sängyn vieressä kiltisti koko yön, mitä nyt kävi kerran hädillä (jotka Ville luonnollisesti siivosi). Kerran se myös vinkaisi, mutta laskin käden sen viereen ja ääntelyt oli yön osalta siinä. Aamulla herättiin herätyskellon soittoon, ja kumarruttiin molemmat hellimään Tiuhtia, joka kellahti selälleen rapsuteltavaksi ja ihan selvästi hymyili onnellisena! (Miten niin inhimillistän koiria, täh?)

Ostettiin Lanzarotelta Tiuhtille supersöpö peti, jonka se heti tunnisti omaksi pesäpaikakseen ja nukkui koko yön nätisti siinä!


Tyhjennetty kenkähylly on hyvä paikka loikoilla. Kohta pitää varmaan tyhjentää myös ylähylly, kun se vielä hiukan kasvaa...

Pissaaminen sen sijaan ei ole vielä kertaakaan onnistunut sanomalehdelle tai ulos, mutta ehkä ensimmäisen päivän jälkeen ei vielä pidä masentua tästä sisäsiisteysasiasta. Kyllä se vielä oppii!

Meidän perhe!

Mun rakkaimmat.

Ensimmäinen päivä on ollut lähes ruusuilla tanssimista, mutten tietenkään oleta, että se näin helppoa tulee jatkossa olemaan. Joka tapauksessa Tiuhti on maailman paras ja ihanin ja söpöin ja rakastetuin koiranpentu!

2 kommenttia: