keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Säävalitusta

Tyhmät säät, kun ei voi kauheasti pissareissuja pidempään olla ulkona! Ja tyhmä kaupunki, kun en vieläkään ole löytänyt, missä Tiuhtia uskaltaisi pitää ulkona vapaana. Viikon päästä lähdetään onneksi ihanaan Nastolaan ja sen perämetsiin, ja vapaanaolokin järjestyy (jos ei ole tappopakkaset). En jotenkin uskalla kokeilla ensimmäistä vapaanaolokertaa jossakin puistossa, sillä melko itsepäisen Tiuhtin päähän pitäisi saada ennen sitä iskostettua, että vapaana ollessa meitä seurataan ja meidän lähellä kannattaa mennä tai kadotaan, mikä ei oikein puistoalueella onnistu. Plus olen aika hermoheikko ja pelkään koko ajan, että jotain tapahtuu.Alkuperäinen syy sille, että aloitin sääavautumisen, oli valokuvauksesta vinkuminen. Kuka tyhmä ottaa pennun keskellä pimeintä talvea niin, että kaikki kuvat pitää ottaa salamalla! Haluaisin kauniita pehmeävaloisia pentukuvia, mutta ehei. Ajattelin tehdä tämänkin sitten Nastolassa omalla takapihalla. Meillä on myös kotikotona sellainen pieni punainen lasten nojatuoli, jossa on perinteisesti otettu pennusta söpöt poseerauskuvat. Saattaa olla, että Pyry tuhosi sen pentuaikanaan, mutta toivottavasti ei.Ei ollut nyt oikein pointtia tällä postauksella! Tiuhti on ihana riiviö (vieläkin), ja otetaan kaikkia mahdollisia vinkkejä talviulkoilusta vastaan. Töppösiä olen nyt vakavasti harkinnut, onko teillä kokemuksia niistä? (Tiuhti kyllä inhoaa kaulapantaa yhä edelleen niin paljon, että töppöset varmaan lamauttaisivat koko koiran. Reppanalla vain jäätyvät tassut parissa sekunnissa.)

4 kommenttia:

 1. Ihana (riiviömäinen) Tiuhti! ♥
  Eltsu pliis tee tänne normaali lukijapalkki niin voin liittyä lukijaks! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua varten lisäsin sen tonne koko sivun alareunaan, ole hyvä pupu!

   Poista
 2. Kiva blogi ja ihana Tiuhti :)

  Onko Tiuhti ulkona niin, ettei sitä lainkaan kiinnosta missä te menette ja menee vain omia polkujaan? Nyt olisi kyllä tosi hyvä tilanne opettaa vapaanaolemista ja tehdä siitä varmaa, sillä vanhempana se on aina hankalampaa. Mulla kävi oman ensimmäisen koirani kanssa niin, että pelkäsin vapaanapitämistä ihan hirveesti, en oikein tehnyt sitä ja kun pidin, olin lähes hysteerinen asian kanssa :) Koira vaistosi tämän ja teki luoksetulosta ihan leikkiä. Toki kyseessä on koira, joka on aina ollut omapäinen ja oman tien kulkija, mutta jos olisin puuttunut asiaan heti kun pentu tuli, olisi asiat ehkä olleet myöhemmin helpommin. Edelleen koiran ollessa nyt viisi, se menee ties minne vapaana ollessaan enkä luota siihen ollenkaan. Toisen pennun kanssa teinkin sitten niin, että päästin sen vapaaksi heti toisena päivänä kerrostalon pihassa ja menin piiloon, pelästytin sen niin pahasti että siitä lähtien se on kyllä aina katsonut missä mä menen. Toki koira on eriluonteinenkin, noi omapäiset on pahoja ;)

  Kamalan pitkä sepustus, mutta pointti oli se, että jos vain mahdollista, pitäkää paljon vapaana. Ymmärrän paremmin kuin hyvin pelon vapaanaolemiseen liittyen ja toki on oltava turvallisessa ympäristössä, mutta nyt pienenä se ei kamalan pitkälle edes pääse pötkimään. Meillä tuo sheltti on jo nyt 15 viikkoisena venähtänyt niin pitkäjalaksi, että se menee niillä mihin vaan :D

  Töppösistä sen verran, että kokeile koiran sukkia jos niihin jossain törmäät. Meillä on sekä ne, että töppöset ja ne töppöset tuntuu aina olevan vähän kovia ja epämukavan oloisia. Fleecetossut on myös hyvä vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos kommentista! (:

   Tuo pennun vapaana pitämisen kannattavuus on kyllä varmasti ihan totta. Sikäli mä luotan Tiuhtiin aika kovasti, että hihnassa se kulkee jokseenkin nätisti meidän mukana, ja kotonakin se tepsuttaa perässä minne sitten ikinä mennäänkään. Ehkä paimenkoiran sielulla ei helposti olekaan kovin kauas omistajistaan irtautuva tapaus, mutta olet kyllä aivan oikeassa siinä, että vapaanaoloa pitäisi juuri nyt päästä harjoittelemaan! Odotan ensi viikonlopun rauhalliset metsä- ja takapihakokeilut, ja sen jälkeen lähdetään etsimään sopivaa puistoa.

   Ja hei kiitos sukkavinkistä! Tiuhti aivan varmasti vihaisi töppösiä, koska kaulapantakin on yhä sen verran kiukuttava tapaus. Pitääkin lähteä metsästämään eläinkaupasta sellaisia, jotta ulkoilusta ylipäätään tulisi jotain. (:

   Poista